Tienkoppig Anderlecht boekt tegen Standard eerste zege in play-off 1

Tienkoppig Anderlecht boekt tegen Standard eerste zege in play-off 1
Zondag 05 mei 2019 - 16:21   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft zijn eerste overwinning in deze play-offs beet. Paars-wit won zondagnamiddag in eigen huis met 2-1 van een zwak Standard. Anderlecht speelde zowat de hele match met een man minder na rood voor Sebastiaan Bornauw, maar Yari Verschaeren en Ivan Santini zorgden voor de driepunter.

In een ietwat tumultueuze eerste helft werd Bornauw al snel van het veld gestuurd met rood. Na een ziekenhuisbal van Trebel werkte Bornauw de doorgebroken Carcela tegen de grond en Van Driessche had dus geen andere keus om de verdediger uit te sluiten.

Met een man meer slaagde Standard er op geen enkel moment in om Anderlecht onder druk te zetten. Paars-wit bleef makkelijk overeind en was zelfs de betere ploeg. Op slag van rust resulteerde dat zelfs in de 1-0 van Verschaeren. Dat de youngster de bal met de hand meenam bij zijn controle zag de VAR, verrassend genoeg, door de vingers.

Onmondig Standard

Na de pauze knokte Standard terug. Al snel maakte Carcela er 1-1 van, maar lang konden de bezoekers niet genieten van dat doelpunt. Trebel schilderde een vrijschop op het hoofd van Santini en die zorgde met het hoofd voor de 2-1. Een onmondig Standard kon niets meer terug doen en zo boekt Anderlecht zijn eerste zege in deze play-offs.

Poll: Is de zege verdiend?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  sport  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024