Onthuld: ‘Dit is de échte reden waarom Philippe Clement vertrok bij Genk’

Onthuld: ‘Dit is de échte reden waarom Philippe Clement vertrok bij Genk’
Zondag 02 juni 2019 - 13:03   I   door Redactie

Philippe Clement zal volgend seizoen niet bij KRC Genk, maar wel bij Club Brugge op de bank zitten. Clement besliste om Genk na het behalen van de landstitel in te ruilen voor zijn oude liefde. Maar wat duwde de trainer nu precies in de richting van blauw-zwart?

Zelf sprak Clement tijdens zijn voorstelling bij Club Brugge over de uitdaging die hem te wachten staat in Jan Breydel. Een uitdaging die hij blijkbaar bij Genk niet meer zag.

"Clement vreesde voor het jaar teveel bij Genk", onthult Het Nieuwsblad. "De nieuwe trainer van Club Brugge is intelligent en plande zijn carrière altijd stap voor stap. De vrees voor het jaar teveel zat er wel degelijk in. Hij zag bij Genk simpelweg geen nieuwe uitdaging meer na de titel omdat er deze zomer een einde komt aan een cyclus in Limburg. Lees: beter doen is haast onmogelijk."

"Presteren in de Champions League zo goed als onmogelijk"

"Bij Genk werden vorig jaar al een aantal beloftes gedaan aan sleutelspelers en straks volgt er een exodus. Presteren in de Champions League het komende seizoen is daarom zo goed als onmogelijk. De lokroep van zijn oude vrijster kwam op het goede moment", besluit de krant.

Poll: Begrijp jij de keuze van Clement?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  voetbal

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024