Gert Verheyen heeft grote twijfels bij Vincent Kompany: "Met alle respect, maar..."

Gert Verheyen heeft grote twijfels bij Vincent Kompany:
Zaterdag 27 juli 2019 - 09:30   I   door Redactie

Gert Verheyen stelt zich grote vragen bij de spelwijze van Vincent Kompany. Hij wil die van Pep Guardiola bij Manchester City introduceren bij Anderlecht.

"De filosofie van Kompany is duidelijk, maar levert nog te weinig gevaar op. Dat had deels te maken met het missen van een diepe spits tijdens de voorbereiding. Ook het hoog druk zetten, nog een thema dat Kompany naar voor schoof, moet beter. ­Tegen Benfica zag ik het een beetje, tegen Hamburg niet", zegt Verheyen in Het Nieuwsblad.

Anderlecht had met Saelemaekers, Doku, Verschaeren en ­Bornauw al jonge gasten laten doorstromen, tijdens de voor­bereiding hebben ze een nieuw blik opengetrokken: El Hadj, ­Dewaele en Lutonda hebben goeie zaken laten zien", vervolgt Verheyen. "Maar je moet incalculeren dat die jonge gasten na de voorbereiding een terugval kunnen kennen. Algemeen stel ik mij de vraag of ­Kompany de filosofie van Manchester City zal kunnen implementeren met spelers die - met alle respect - minder goed zijn dan die van City.”

Poll: Zal Anderlecht zo kunnen spelen als Man City?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024