De Vlieger begrijpt Kompany niet meer: "Dat vraag ik me toch af"

De Vlieger begrijpt Kompany niet meer:
Vrijdag 02 augustus 2019 - 19:00   I   door Redactie

Vincent Kompany is ondertussen al enkele weken werkzaam als speler-manager van RSC Anderlecht. Voorlopig is het een avontuur met vallen en opstaan voor de Rode Duivel.

Tijdens de openingsspeeldag viel op dat doelman Thomas Didillon niet geschikt is voor het voetbal dat Kompany nastreeft. De Fransman werd aan de kant geschoven en Hendrik Van Crombrugge werd gehaald.

Analist Geert De Vlieger begrijpt de keuze voor Van Crombrugge, maar kan Kompany niet meer zo goed volgen. “Van Crombrugge is sowieso beter in het voetenspel, maar wat ik me afvraag: is hij ook beter met de handen? Is hij de betere keeper?, vraagt De Vlieger zich af in Het Nieuwsblad.

"Dat is bij Anderlecht toch anders"

"Didillon was vorig seizoen toch een kerel die geregeld opstond en Anderlecht rechthield op de moeilijke momenten. Van Van Crombrugge zag ik ook goeie saves en goeie acties, maar bij een ploeg als ­Eupen is het dikwijls makkelijker om je te onderscheiden", gaat de analist verder.

De Vlieger vraagt zich tot slot af of Van Crombrugge zich ook bij Anderlecht staande kan houden. "Bij Eupen moet je zoveel ballen pakken dat je opvalt als doelman. En het omgekeerde geldt ook: het wordt er niet uitvergroot als de keeper bij 4-0 eens een technische fout maakt. Dat is bij Anderlecht toch anders. Daar wordt alles onder de loep gehouden en moet je die paar moeilijke ballen echt hebben.”

Poll: Wie vind jij de beste doelman van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024