Mazzu: "Daarom is de competitiestart van Genk slecht"

Mazzu:
Zaterdag 17 augustus 2019 - 15:30   I   door Redactie

Felice Mazzu weigert voorlopig te panikeren. Hij ziet een aantal oorzaken voor de zwakke competitiestart van de landskampioen.

"We zijn op zoek gegaan naar strijders, hebben meer de nadruk op de duels gelegd. We zullen nog meer bereid moeten zijn om oorlog te voeren, elke wedstrijd opnieuw. Als kampioen worden we extra geviseerd, dat heeft elke speler intussen wel aan den lijve ondervonden", vertelt Mazzu in Het Nieuwsblad.

"Maar er zijn natuurlijk nog meer oorzaken voor onze mindere competitiestart", vervolgt de Genkse coach. "Veel spelers keerden laat terug uit vakantie en misten ook frisheid door interlandverplichtingen. Verder moesten we enkele sterkhouders in de as vervangen, moesten we nieuwkomers met andere capaciteiten inpassen. Bovendien moest dat allemaal in heel korte tijd gebeuren."

Leerrijke periode

"Ik had ook niet verwacht dat het een makkelijk verhaal zou worden. Of ik nu extra druk voel? Druk is er altijd bij een topclub, daarvoor hoef je geen twee keer te verliezen. Het is eigen aan de job, ook voor mij is dit een leerrijke periode. Er is maar één manier om dit om te buigen: door te winnen. En daar gaan we in Waasland-Beveren alles aan doen. Met een groot strijdershart, dat is de basis. Ik heb het gevoel dat binnen deze spelersgroep iedereen daar ook van overtuigd is.”

Poll: Verdient Mazzu nog veel tijd?

TAGS  I  KRC Genk  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024