Dit zeggen Buitenlandse media over stunt van Club Brugge in Madrid

Dit zeggen Buitenlandse media over stunt van Club Brugge in Madrid
Woensdag 02 oktober 2019 - 10:30   I   door Redactie

Club Brugge zette dinsdagavond een stunt neer door niet te verliezen op het veld van Real Madrid. Lange tijd leek de ploeg van Philippe Clement zelfs op weg naar een overwinning. In de buitenlandse media is er flink wat lof voor blauw-zwart, terwijl Real zware kritiek krijgt.

Mundo Deportivo: "Dennis en Tau lieten Varane en Ramos alle kleuren van de regenboog zien"

Club Brugge is een stevige ploeg die Tau en Dennis voorin heeft, die Varane en Sergio Ramos alle kleuren van de regenboog lieten zien”, schrijft Mundo Deportivo. “Maar Real vergat ook te verdedigen. Alles wat Club moest doen was lopen om de zwakheden van Los Blancos bloot te leggen. Voor Real is het Champions League-verhaal heel wat moeilijker geworden.”

Sport: "Real Madrid gered door de scheidsrechter"

“Gered door de scheidsrechter!”, titelt Sport. “Niemand minder dan Georgi Kabakov vermeed het tweede Champions League-debacle voor Real Madrid. De Bulgaarse ref stapte naar voren toen de withemden in de touwen hingen en kende Real twee controversiële doelpunten toe. Hij stal twee punten van Club Brugge.”

(Lees verder onder de foto)

El Confidential: "Club Brugge zorgde ervoor dat Real in de touwen hing"

"Real Madrid begeeft zich op een dunne koord in de Champions League”, klinkt het bij El Confidential. “Dit ging dé match worden waarin Eden Hazard zou tonen dat hij Real kan leiden, maar zijn ‘party’ draaide bijna uit op het grootste debacle onder Zinedine Zidane. Iedereen weet dat Hazard veel talent heeft, maar hij kan het verschil niet maken. Hij had geen inspiratie en was niet aanwezig. Nog geen Galáctico. Te weinig persoonlijkheid. Club Brugge zorgde ervoor dat Real in de touwen hing."

BBC: "Club Brugge leek match zelfs onder controle te hebben"

Real Madrid kwam wel aan genoeg kansen, maar deed niet wat het moest doen”, schrijft de BBC. “Club Brugge, dat op kop staat in de Belgische competitie, leek de match zelfs onder controle te hebben na de goals van Dennis. Het had helemaal over kunnen zijn als Areola een uitstekende kans op een hattrick voor Dennis niet uitstekend gepakt had. Nadat Real terugvocht via Ramos en Casemiro, miste Club-invaller Siebe Schrijvers nog een gouden kans op de zege.”

Gazzetta dello Sport: "Aanvallende trio van Club Brugge sneed als warm mes door de boter"

"Het aanvallende trio van Brugge sneed als een warm mes door de boter, ofwel de verdediging van Real", merkte La Gazzetta dello Sport op. "Twee of drie passes waren voldoende om voor Courtois op te duiken. Drie keer kregen de bezoekers dat voor mekaar, twee keer kwam er een doelpunt uit voort. Het werd een authentieke nachtmerrie voor Real, een voorspelbare aanfluiting. Al had Real ook pech, denk maar aan de mirakelsave van Mignolet op de kopbal van Varane in minuut 28. Uiteindelijk kon Real schipbreuk vermijden, door de tweede gele kaart van Vormer. 2-2, winst voor de thuisploeg zou hoe dan ook een veel te zware straf zijn geweest voor de club uit Brugge.”

Poll: Was jij onder de indruk van het optreden van Club Brugge?

TAGS  I  Real Madrid  I  Club Brugge  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024