Emile Mpenza (41) maakt mogelijk verrassende comeback in Jupiler Pro League

Emile Mpenza (41) maakt mogelijk verrassende comeback in Jupiler Pro League
Woensdag 16 oktober 2019 - 16:30   I   door Redactie

Emile Mpenza (41) maakt binnenkort mogelijk een verrassende comeback in de Jupiler Pro League. De gewezen Rode Duivel timmert momenteel aan een carrière als trainer en is ambitieus.

Een jaar geleden begon Mpenza bij Antwerp als hulptrainer. Een nieuwe wereld ging voor hem open. "Ik moest alles nog ontdekken. Nu zien de mensen van de club dat ik in staat ben om een groep in toom te houden", vertelt Mpenza in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik begon onderaan de ladder, ik hield me bezig met de aanvallertjes van de U9 Intussen ben ik T2 geworden van Chris De Witte bij de U16 en train ik de spitsen van de U18 en de reserven."

"Als alles goed verloopt, is mijn diploma binnen twee jaar binnen"

"En ik zet mijn opleiding verder", benadrukt Mpenza. Hij is duidelijk ambitieus. "Ik behaalde het trainersdiploma UEFA B, samen met Jérémy Perbet en Mémé Tchité. Ik begin nu aan UEFA A, daarna ga ik me toeleggen op het Pro Licencediploma. Als alles goed verloopt, is dat binnen twee jaar binnen."

Ooit wil Mpenza een eersteklasser trainen. Hij droomt dus van een terugkeer in de Jupiler Pro League, en liefst via de grote poort. "Op termijn, ja. Maar dat is nog ver weg", besluit de ex-spits.

 

Poll: Denk jij dat er een goede hoofdcoach in Mpenza schuilt?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Moeskroen  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024