Michael Verschueren kondigt uitstekend nieuws aan... voor Club Brugge

Michael Verschueren kondigt uitstekend nieuws aan... voor Club Brugge
Zondag 27 oktober 2019 - 13:00   I   door Redactie

Michael Verschueren, de manager van RSC Anderlecht, heeft zondag uitstekend nieuws aangekondigd... voor Club Brugge. Naast zijn functie bij Anderlecht is Verschueren ook al ruim zes jaar lang bestuurslid van de European Club Association (ECA), de federatie van Europese voetbalclubs, en daar werkt hij mee aan de hervorming van de Champions League.

De allergrootste Europese clubs dromen al enkele jaren van een nieuwe supercompetitie waarin ze het tegen elkaar opnemen én - vooral - zij zelf niet meer uit de boot kunnen vallen. Ook niet als ze slecht presteren in de vaderlandse competitie. In zo'n supercompetitie zou bijgevolg geen plaats meer zijn voor de Belgische topclubs.

Al is het nog maar de vraag of de supercompetitie er effectief zal komen. "Dat voorstel is niet goed ontvangen", vertelt Verschueren in De Standaard. "Er was van bij de start relatief veel tegenkanting, ook van clubs uit de grote voetballanden. Als je van de Champions League een beschermde competitie maakt met slechts een twintigtal absolute topclubs, dan is ook de toegang voor de nummers 5, 6 en 7 in grote competities als Engeland of Frankrijk een probleem. En dus krijg je ook binnen die grote landen geen draagvlak meer."

"Als Club Brugge zo verder presteert, is de kans groot dat zij er bij zijn"

En dus maken Verschueren en zijn collega's tegenwoordig werk van een vernieuwde Champions League. Daarin zou wél nog plaats zijn voor de Belgische topclubs. "Ik geef toe: op papier lijken één of twee Belgische ploegen in de vernieuwde Champions League haalbaar", verduidelijkt Verschueren. "Welke ploeg zich daarvoor plaatst, zal vooral afhangen van de prestaties in Europa in de toekomst: van nu tot 2024. Als Club Brugge verder presteert zoals vandaag, dan is de kans groot dat zij er het eerste jaar bij zijn", heeft hij goed nieuws voor de grote rivaal van Anderlecht.

Toch ziet Verschueren nog steeds nadelen aan de vernieuwde Champions League: “Als je dan elke week moet spelen tegen Barcelona of Liverpool en je verliest telkens met 5-0, dan heb je als Belgische club weinig kans om je op langere termijn op het hoogste niveau te handhaven. Vandaag is een twintigtal topclubs in Europa duidelijk sterker dan de rest. En de Belgische clubs zijn daar niet bij."

Poll: Vind jij het een goed idee om de Champions League te hervormen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024