Ajax neemt duidelijk standpunt in over transfer De Ketelaere

Ajax neemt duidelijk standpunt in over transfer De Ketelaere
Vrijdag 07 februari 2020 - 16:30   I   door Redactie

Charles De Ketelaere (18) is het nieuwe goudklompje van Club Brugge. Afgelopen woensdag trapte De Ketelaere, een blauw-zwarte boy in hart en nieren, zijn ploeg nog naar de bekerfinale. De wereld ligt aan zijn voeten, maar het mag vooral niet té snel gaan...

Urbain Haesaert en Angelo De Gruyter, allebei scout bij Ajax, nemen bij monde van hun club alvast een duidelijk standpunt in over een snelle transfer voor De Ketelaere. "Het is véél te vroeg om over Europese topclubs te praten", waarschuwt Haesaert in Het Laatste Nieuws.

"Charles heeft een geweldige sprong gemaakt in zijn ontwikkeling, maar het verdere verloop kan je eigenlijk niet schetsen. Het talent heeft hij en de kansen krijgt hij. Alleen is de vraag hoe hij ermee zal omgaan wanneer er concurrentie bij komt kijken. Als hij straks vaste titularis is, dan mag zijn ontwikkeling niet blijven steken", besluit de ervaren scout.

"Vertrekken is absoluut uit den boze"

Ook De Gruyter, die voor Ajax in België en Frankrijk naar potentiële versterkingen speurt, vindt dat De Ketelaere het rustig aan moet doen. "Charles wordt onder lof bedolven, maar we moeten daar voorzichtig mee zijn. Gelukkig is hij bij Club Brugge in goeie handen. Eerst moet hij zich bewijzen bij het eerste elftal - denken aan vertrekken is absoluut uit den boze."

"Veelal springen makelaars op jonge spelers en kiezen die meteen voor een financiële stap voorwaarts, daar waar ze eigenlijk voor de opleiding moeten kiezen. Charles heeft ontegensprekelijk talent, maar dat talent moet verder ontwikkeld worden. Talent gaat niet weg - over twee jaar zullen de grote clubs toch terugkeren, tenminste als hij blijft presteren", besluit De Gruyter.

Poll: Denk jij dat De Ketelaere snel een vaste waarde zal zijn bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024