'Transferverbod en uitsluiting van competitie dreigt voor Standard'

'Transferverbod en uitsluiting van competitie dreigt voor Standard'
Woensdag 26 februari 2020 - 16:00   I   door Redactie

Standard zit in vieze papieren. Dat heeft alles te maken met de transfer van Junior Edmilson naar Al-Duhail in Qatar. STVV beschuldigt Standard ervan geld te hebben achtergehouden bij het vertrek van Edmilson.

Edmilson verkaste in de zomer van 2018 naar Al-Duhail. Op dat moment had STVV recht op 40% van de meerwaarde bij de dooverkoop van de winger. Iets wat De Kanaries in januari 2016 bij Edmilsons transfer naar Standard hadden bedongen.

Alleen beschuldigt STVV Standard er nu van dat het Edmilson voor meer heeft verkocht dan het laat uitschijnen. Al-Duhail betaalde officieel 2 miljoen euro, waardoor STVV 320.000 euro opstreek. Volgens Het Belang van Limburg maakte Al-Duhail daarnaast wel nog eens 3,2 miljoen aan 'partnershipgeld' over op de bankrekening van Standard.

Transferverbod en uitsluiting?

Bij STVV geloven ze dat niet en voelen ze zich bestolen. STVV eist in totaal 1,28 miljoen. STVV stapte al naar het parket van Limburg en legde ook klacht neer bij de FIFA. "De mogelijke straffen daar zijn een boete voor Standard, een transferverbod of zelfs uitsluiting van internationale competities", schrijft Het Belang van Limburg.

Poll: Vind jij dat Standard een transferverbod moet krijgen?

TAGS  I  Standard  I  voetbal  I  STVV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024