"In dat geval hebben we dit seizoen géén kampioen in Belgische competitie"

Dinsdag 17 maart 2020 - 10:00   I   door Redactie

Door het coronavirus ligt de Jupiler Pro League voorlopig stil tot begin april. De kans is reëel dat er daarna nog enkele weken geen voetbal te zien is in ons land.

De vraag die iedere voetbalsupporter zich stelt, is hoe dit seizoen zal eindigen. Wordt er überhaupt nog gespeeld? Of beslist de Pro League om de competitie definitief te staken gezien de huidige situatie? Analist Marc Degryse vindt het niet makkelijk om daarop te antwoorden.

"Ik las in de krant dat als er niet meer wordt gespeeld, we in dat geval géén kampioen hebben in de Belgische competitie", aldus Degryse bij Play Sports. "En Pierre François (CEO van de Pro League, nvdr.) liet weten dat het seizoen niet zomaar kan stopgezet worden."

Serieuze discussie

"Als men beslist om de competitie definitief stop te zetten en Club Brugge bijgevolg kampioen is, moet iedereen daarmee akkoord gaan. Dan moeten de andere ploegen zich ook neerleggen bij de huidige stand en hun huidige positie. En dat kan nog voor een serieuze discussie zorgen", besluit Degryse. 

Poll: Zou jij het begrijpen mocht dit seizoen zonder kampioen worden afgesloten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024