'Pro League neemt ingrijpend besluit over competitiestart en bekerfinale'

'Pro League neemt ingrijpend besluit over competitiestart en bekerfinale'
Woensdag 15 april 2020 - 22:00   I   door Redactie

Door de dreiging van het coronavirus besliste de Nationale Veiligheisraad woensdag om de maatregelen die momenteel van kracht zijn te verlengen. Tot en met 31 augustus zijn alle massa-evenementen in ons land verboden. Dat heeft ook invloed op de Jupiler Pro League.

Het noopt de Pro League tot een ingrijpend besluit over de competitiestart van volgend seizoen. De competitiestart zal wellicht niet worden uitgesteld, maar de eerste wedstrijden zullen hoe dan ook zonder publiek doorgaan.

“Er is een voorstel gedaan opdat voetbalwedstrijden achter gesloten deuren kunnen doorgaan”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bij de RTBF. “Het ligt op de tafel en zal worden besproken tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die volgende week is voorzien.”

Bekerfinale

Verder komt ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp en de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot in het gedrang. Beide wedstrijden zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, áls ze al zullen doorgaan. Daar moet de Pro League nog een beslissing over nemen.

Poll: Vind jij het een goed idee om de eerste wedstrijden zonder publiek te laten doorgaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024