Club Brugge wordt mogelijk géén kampioen: "Dit is de reden"

Club Brugge wordt mogelijk géén kampioen:
Vrijdag 08 mei 2020 - 07:00   I   door Redactie

Het is bang afwachten voor Club Brugge. Nu het duidelijk is dat het huidige seizoen in de Jupiler Pro League niet wordt verdergezet, meent blauw-zwart recht te hebben op de landstitel. Of het die ook zal veroveren, is nog niet zeker.

De Belgische profclubs zullen moeten stemmen en liefst 80% moet het eens zijn met het feit dat de landstitel naar Club Brugge gaat. Pro League-voorzitter Peter Croonen legt uit waarom. "Om de competitie stop te zetten is een gewone meerderheid voldoende", begint Croonen bij Play Sports Kot.

"Om een kampioen aan te duiden, Europese tickets te verdelen en te beslissen over stijgers en dalers, is een meerderheid van 80% vereist", benadrukt de voorzitter van de Pro League. "Het gaat in die gevallen om een aanpassing van het reglement en dus is die meerderheid van 80% een must. We moeten nog veel knopen doorhakken, dat is waar", besluit Croonen.

 

Poll: Vind jij dat Club Brugge de titel moet krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  v24

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022