Speelt Hans Vanaken straks in 1B? "Matthijs de Ligt deed het ook"

Speelt Hans Vanaken straks in 1B?
Donderdag 13 augustus 2020 - 10:00   I   door Redactie

De beloften van Club Brugge treden aan in 1B dit seizoen. Dat roept toch wel vragen op. Wat beijvoorbeeld met spelers uit de A-kern? Mogen zij ook aantreden voor blauw-zwart?

Stel dat Hans Vanaken na een blessure opnieuw ritme wil opdoen. Kan hij dan opnieuw beginnen in 1B? "Dat is niet de bedoeling", zegt Roel Vaeyens, Sports Officer Chief van Club, in Het Nieuwsblad. "Het gaat hier om de U23."

"Al moeten we opletten dat de regels ook niet te strikt worden. Stel dat MAxime De Cuyper enkele weken meedoet met de A-ploeg, maar dan weer even een stap terug moet zetten. We gaan een 19-jarige verediger toch niet verbieden om in 1B te spelen omdat hij te lang bij de A-ploeg zat?"

De Ligt

Harm Van Veldhoven, operationeel directeur van reeksgenoot Lommel, gaat nog een stap verder. "Ik vind het niet erg als bij Brugge plots één oudere keeper of één jonkie zou meedoen, die al naam maakte bij de A-ploeg. Matthijs de Ligt trad ook nog aan bij Jong Ajax toen hij al in de Champions League speelde. Dat kleurt de competitie."

Poll: Vind jij dat spelers als Vanaken moeten kunnen aantreden in 1B?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024