Club ziet sterkhouder vertrekken naar Bundesliga: "Daar heb je alles"

Club ziet sterkhouder vertrekken naar Bundesliga:
Zaterdag 23 januari 2021 - 11:00   I   door Redactie

Belgische clubs moeten voortdurend aan de toekomst denken. Ook op korte termijn, omdat ze niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om sterkhouders langer bij zich te houden. Ook Club Brugge niet.

Clinton Mata is één van die sterkhouders. Niet de meest klinkende of opvallende naam bij blauw-zwart, maar zowel Club Brugge als analisten kunnen het belang van de rechtsachter niet genoeg benadrukken. Niet voor niets was hij een underdog bij de Gouden Schoen, hij werd overigens zevende.

Het Laatste Nieuws weet dat Mata straks mogelijk weg is. "Een transfer naar een topcompetitie behoort tot de mogelijkheden - een understatement", schrijft de krant. "Club deed er vorige zomer alles aan om Mata langer in Brugge te houden, want de interesse was dan al groot."

Grootverdieners

En of. Onder meer Hertha Berlijn en Hoffenheim zochten contact. En ook Leverkusen, Wolfsburg, Schalke 04 en Fulham hadden z'n naam op een verlanglijstje staan. Maar dat was buiten een ferme inspanning van Club gerekend. Mata is sinds dit seizoen één van de grootverdieners bij blauw-zwart.

"De vraag is evenwel wat er zal gebeuren als er na dit seizoen een topclub uit Duitsland komt aankloppen", vraagt Het Laatste Nieuws zich af. "De Bundesliga is immers zijn droomcompetitie, want vertrouwde Mata de krant eerder al toe: 'Daar heb je alles'. Of een Offer you can't refuse." Dan is het simpel en ziet Club Mata vertrekken.

Poll: Zal Club Brugge Mata na dit seizoen nog kunnen houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hertha Berlijn  I  Hoffenheim  I  Leverkusen  I   Wolfsburg  I   Schalke 04  I  Fulham

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024