‘AA Gent krijgt enorm voordeel in aanloop naar clash, Club Brugge gepikeerd’

‘AA Gent krijgt enorm voordeel in aanloop naar clash, Club Brugge gepikeerd’
Vrijdag 26 februari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Zondagavond staat de ‘Slag om Vlaanderen’ op het programma. Club Brugge krijgt dan AA Gent over de vloer in het Jan Breydelstadion. In aanloop naar de clash kreeg Club een serieuze tik in de Europa League, terwijl Gent in alle rust naar de wedstrijd kon en kan toeleven.

AA Gent kon na de partij in Mechelen liefst tien dagen toeleven naar de match tegen Club Brugge. Een luxe, zeker als je weet dat blauw-zwart te kampen heeft met coronagevallen en twee weken op rij ook op donderdag aan de bak moest.

“Het is voor ons de eerste week sinds lang dat we geen midweekmatch hadden. Maar dat is inherent aan ploegen die Europees spelen en de huidige omstandigheden”, reageert Gent-coach Hein Vanhaezebrouck bij Het Nieuwsblad. “Kijk maar naar ploegen zoals Eupen, die op een bepaald moment vijftien coronagevallen hadden en meerdere wedstrijden moesten inhalen waardoor ze zelfs geen winterstop hadden.”

"Ik hou met alles rekening"

“Ik hou met alles rekening maar ik zal zaterdag pas meer weten”, vertelt Vanhaezebrouck nog over de onzekere omstandigheden. “Als we zaterdag bericht krijgen dat de match niet doorgaat, zullen we wel handelen. Tot zolang bereiden we ons gewoon voor."

"Ik speel trouwens liever die match zodat ons verder programma normaal verloopt. Maar regels zijn regels. Ik moet gelukkig niet nadenken over wat ik zou doen in hun situatie. Dat is hun beslissing", benadrukt Vanhaezebrouck.

Club gepikeerd

Bij Club Brugge zijn ze overigens niet zo blij dat AA Gent liefst tien dagen rust heeft gekregen na de vorige speeldag. In het blauw-zwarte kamp zijn ze van mening dat het een ongelukkige beslissing was van de kalendermaker om Gent in aanloop naar de Slag om Vlaanderen zoveel rust te geven. Al is Club een druk programma natuurlijk wel gewoon en zal het - als de match doorgaat - ook zondag zijn beste beentje voorzetten.

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024