'Dít wordt de nieuwe diepe spits van Club Brugge'

'Dít wordt de nieuwe diepe spits van Club Brugge'
Donderdag 11 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Geen interlandbreak voor Club Brugge. Terwijl de rest van de Jupiler Pro League rust kan nemen, moet de landskampioen aan de bak in twee inhaalmatchen. Vrijdag op Charleroi, maandag op AA Gent.

En dat zal zonder Bas Dost moeten gebeuren. De Nederlander is na zijn blessure nog niet wedstrijdfit en reist zelfs niet mee af naar Charlerloi. Dat hij dan maandag opeens wel fit genoeg zou zijn om te starten tegen AA Gent, zien ze bij Club Brugge niet meteen gebeuren. Dus moet Philippe Clement op zoek naar een nieuwe diepe spits.

De keuze is vrij beperkt: het wordt Youssouph Badji (19) of Daniel Perez (19). Het spreekt alleszins niet in het voordeel van Badji dat hij tegen Zulte Waregem al na een halfuur vervangen werd door Perez. "Hij heeft op een goede manier geantwoord toen hij van het veld stapte", aldus de Club-trainer op de persconferentie. "En hij heeft heel hard z’n best gedaan op training.”

En dan is er Perez. “Door de blessure van Bas is Daniel mee komen trainen en ook daar liet hij een goede indruk na", aldus Clement. "Zo ook in zijn invalbeurt tegen Zulte-Waregem. Zijn werkkracht is een van z'n sterke punten. Ook het herkennen van de momenten wanneer hij diep moet gaan en wanneer hij moet afhaken, wat heel belangrijk is voor het voetbal dat wij spelen.”

Toekomst

En dan is er een maar... Namelijk dat zijn trainingsweek toch ietsje minder was dan de vorige. "Dat is logisch", vervolgt Clement. Die adrenaline, de kick, ... Het zal een verhaal van op en af zijn. Maar hij is zeker iemand met kwaliteiten voor de toekomst.” Voor de heel nabije toekomst, want in Brugge valt te horen dat Perez de voorkeur zal krijgen op Badji om in de basis te starten tegen Charleroi.

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  AA Gent

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024