'AA Gent opgelucht: 20 miljoen euro voor Roman Yaremchuk zit eraan te komen'

'AA Gent opgelucht: 20 miljoen euro voor Roman Yaremchuk zit eraan te komen'
Vrijdag 12 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Nog eens zo'n dramatisch seizoen beleven als het lopende, dat wil AA Gent ten allen prijze vermijden. En dus gaat het in de zomermercato voor een extreme makeover. Onderdeel daarvan: Roman Yaremchuk.

De Oekraïnse spits is eigenlijk al een heel seizoen een doorn in het oog van voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie. Nukkig en altijd zagend om een transfer. Maar het Gentse bestuur hield de voorbije wintermercato voet bij stuk omdat er geen boter bij de vis kwam. En ook wel omdat er geen vervanger in de kern zat.

AS Roma probeerde met een bod van 12 miljoen euro, maar dat vonden in de Ghelamco Arena veel te weinig. Op 20 miljoen wordt er gemikt. Geld die nodig is om de zware (en mislukte) investeringen van begin dit seizoen op te vangen én om volgende zomer opnieuw met een deftig budget de transfermarkt te kunnen opgaan. 

In die zin kregen de Buffalo's geweldig nieuws. Engelse bronnen melden immers dat Arsenal Yaremchuk nu in het vizier heeft. De Engelse topclub beleeft net als AA Gent een verschrikkelijk seizoen en wil van een paar overbodige spelers af. Zo moet Alexandre Lacazette vertrekken en willen The Gunners hun aanval vernieuwen.

Bod neerleggen

Yaremchuk zou daarbij bovenaan het lijstje staan. Geweldig nieuws voor AA Gent, omdat geld voor een Premier League-club nooit echt een probleem is, zelfs niet in deze coronatijden. Voor De Witte en Louwagie is het nu wel nog afwachten wanneer Arsenal een concreet bod zal neerleggen.

Poll: Is Yaremchuk goed genoeg om te slagen bij Arsenal?

TAGS  I  AA Gent  I  AS Roma  I  Sporting Lissabon  I  Arsenal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024