'KV Oostende verliest sensatie-coach Blessin aan Belgische topclub'

'KV Oostende verliest sensatie-coach Blessin aan Belgische topclub'
Zaterdag 13 maart 2021 - 07:30   I   door Redactie

Nog vier matchen en we weten of KV Oostende voor de stunt van het jaar zorgt. Met een samenraapsel van afdankertjes en jonge wolven werkt trainer Alexander Blessin zich een weg naar play-off 1.

En dat gaat niet ongemerkt voorbij. De kans dat Blessin 'Trainer van het Jaar' wordt vergroot per woord dat we over hem schrijven. Snel dus. Net als bij veel van zijn spelers het geval was, had amper iemand van de Duitse jeugdtrainer van Red Bull Leipzig gehoord. Dat zal volgend jaar niet meer het geval zijn. 

Al zeker niet als hij een Belgische topclub traint. Want dat zit er wel degelijk aan te komen. In makelaarskringen klinkt het dat zijn prestaties met KV Oostende echt wel naar waarde geschat worden en hij gezien wordt als topclubmateriaal. Op korte termijn zelfs.

Met name bij Standard zijn ze gecharmeerd door Blessin, al zou het taalprobleem - de man kan geen Frans - wel serieus roet in het eten kunnen gooien. En dan is er ook nog KRC Genk, waar John van den Brom nog wel aan het roer staat, maar de positie van de Nederlander is niet echt stevig te noemen. Ook Antwerp zou een serieuze optie kunnen zijn, afhankelijk van wat er met Vercauteren gebeurt.

Expert

Bij AA Gent (Vanhaezebrouck), Club Brugge (Clement) en Anderlecht (Kompany) lijkt er geen enkele ruimte, al zou Blessin bij een eventueel ontslag van Kompany nog best geschikt zijn om als expert in jeugdwerking de paars-witte jonkies naar betere prestaties te pushen. Afwachten wat er voor de Duitser uit de bus komt.

Poll: Bij welke topclub zou Blessin het best passen?

TAGS  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024