Philippe Clement grijpt in bij Club Brugge na late opdoffer tegen Charleroi

Philippe Clement grijpt in bij Club Brugge na late opdoffer tegen Charleroi
Maandag 15 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Luxe went snel. Na tien zeges op rij is een gelijkspel moeilijk te slikken. Zelfs al is dat op het veld van Charleroi niet eens zo onlogisch. Maar de lat ligt hoog bij Club Brugge. En dus slaat Clement tegen AA Gent aan het wisselen.

Dat die lat zo hoog ligt heeft ook en vooral te maken met de enorme concurrentie in de blauw-zwarte kern. Wie eventjes niet op de toppen van zijn kunnen presteert, dreigt meteen vervangen te worden door een minstens evenwaardige speler op zijn positie.

Bovendien wil Club Brugge maandagavond in de inhaalmatch op AA Gent absoluut een resultaat halen, ook al is de voorsprong in het klassement geweldig groot.

De verwachting na de 1-1 in Charleroi is dan ook dat de 19-jarige Youssouph Badji geen derde opeenvolgende keer aan de aftrap zal komen. En dat hij niet vervangen zal worden door de al even jonge Venezolaan Daniel Perez.

De Ketelaere

Bas Dost is dan wel opnieuw fit na zijn blessure, maar ook voor de Nederlander zou een basisplaats te vroeg komen. En dus zou Charles De Ketelare als spits gaan fungeren, een positie die hij wel al eens eerder invulde. 

Ook centraal in de verdediging zou Clement ingrijpen. Al is dat daar helemaal niet onlogisch. Want vrijdag tegen Charleroi moest Matej Mitrovic na een lange afwezigheid noodgedwongen in de basis starten door de schorsing van Kossounou. 

Denswil

Omdat twee wedstrijden op vier dagen van het goede te veel zou zijn, doet Clement achteraan nu terug een beroep op Denswil, net als De Ketelaere (helemaal?) hersteld van zijn coronabesmetting. Afwachten wat dat geeft.

Poll: Moet De Ketelaere starten tegen AA Gent?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024