Aangeslagen Anderlecht-CEO neemt beslissing over ontslag Vincent Kompany

Aangeslagen Anderlecht-CEO neemt beslissing over ontslag Vincent Kompany
Zaterdag 20 maart 2021 - 07:30   I   door Redactie

Zal het ooit nog rustig worden bij Anderlecht dit seizoen? De bekeruitschakeling jaagde een nieuwe schokgolf door de club. Gelooft het RSCA-bestuur nog steeds in Kompany of niet?

Sinds het vertrek van Karel van Eetvelt ligt alle macht bij Anderlecht in de handen van Jos Donvil. Op 1 april trad hij officieel in dienst als CEO van paars-wit en hij moet de Brusselse club nu uit de diepe financiële crisis gidsen. Europees voetbal is daarbij cruciaal.

"Geen Europees voetbal zou ons weer miljoenen kosten", vertelt Donvil in Het Nieuwsblad. "Bovendien zal de impact van corona volgend seizoen nog groter zijn. Dit seizoen betaalden de fans nog hun abonnement, volgend seizoen mogen ze gratis verlengen. Dat betekent minder cash."

Dat Anderlecht in eigen huis ten onder ging tegen KRC Genk doet die kansen op Europees voetbal natuurlijk aanzienlijk slinken. "Na de bekeruitschakeling tegen Genk was ik best aangeslagen. Ik appte met Peter Verbeke, bekeek de match opnieuw… Maar de dag nadien draaide ik de knop om."

"Gaat het nog sneeuwen dit jaar?"

Maar dan stelt zich natuurlijk de vraag of Vincent Kompany nog coach van Anderlecht zal zijn volgend seizoen. "Gaat het nog sneeuwen dit jaar? Onze intentie is om door te gaan met Kompany. Vincent ademt Anderlecht en kent de situatie. Bovendien staan we nu gedeeld vierde." Als steun kan dat toch tellen.

Poll: Is Donvil de juiste man op de juiste plaats?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sport  I  Voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024