Thomas Foket kan straffe transfer naar Jupiler Pro League maken

Thomas Foket kan straffe transfer naar Jupiler Pro League maken
Woensdag 24 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Thomas Foket (26) is ondertussen al aan zijn derde seizoen toe bij het Franse Stade Reims. Foket doet het daar prima, getuige daarvan is zijn selectie voor de Rode Duivels. In de zomer zou de aanvallende rechtsachter ook een opvallende transfer kunnen maken.

Zo is het niet uitgesloten dat Foket straks terugkeert naar AA Gent. De Buffalo’s zijn met het oog op volgend seizoen op zoek naar versterkingen en zijn in hun zoektocht ook uitgekomen bij Foket. Dat heeft veel te maken met het feit dat Alessio Castro-Montes (23) voor een vertrek bij Gent zou staan.

Castro-Montes is één van de weinige lichtpunten in een verder duister seizoen van AA Gent. De vleugelverdediger heeft indruk gemaakt en zou zijn carrière kunnen verderzetten in de Serie A, waar verschillende teams op zijn diensten azen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Sportieve limiet

Enter Foket. Hein Vanhaezebrouck kent de 26-jarige Foket door en door en maakte hem groot tijdens zijn vorige passage bij AA Gent. Door zijn transfer naar Stade Reims is Foket er financieel dan wel flink op vooruitgegaan, op sportief vlak zijn er echter limieten.

Foket werd in zijn eerste en tweede seizoen respectievelijk achtste en zesde met Reims. Dit seizoen staan Foket en Reims pas twaalfde en bevinden ze zich in de grijze middenmoot van de Ligue 1. Het doet onze landgenoot twijfelen over zijn toekomst. Zit er nog rek op bij Reims of niet?

6 miljoen

AA Gent overweegt alleszins om een serieuze inspanning te leveren om Foket terug te halen naar de Ghelamco Arena. De Rode Duivel is volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt 6 miljoen euro waard. Een bedrag dat het financieel sterke Gent wel zou kunnen ophoesten.

De vraag is of Foket zelf veel voelt voor een terugkeer naar AA Gent. Hij zou een overstap naar De Buffalo’s kunnen ervaren als een stap terug. Op zijn 26ste zou de Dilbekenaar er immers ook voor kunnen kiezen om bij een hoger aangeschreven ploeg uit een topcompetitie aan de slag te gaan. Of kunnen Vanhaezebrouck en goede vrienden als Laurent Depoitre en Sven Kums Foket toch overtuigen om terug te keren? De tijd zal het moeten uitwijzen.

Poll: Vind jij dat AA Gent Thomas Foket moet terughalen?

TAGS  I  AA Gent  I  Rode Duivels  I  Stade Reims

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022