De hele wereld kijkt met verbazing naar 'Beste persconferentie ooit' (VIDEO)

De hele wereld kijkt met verbazing naar 'Beste persconferentie ooit' (VIDEO)
Zondag 04 april 2021 - 15:30   I   door Redactie

Echte clubliefde? Ja, die bestaat nog. Dat heeft Imanol Alguacil, de trainer van Real Sociedad zaterdag ten overvloede bewezen. De man ging op de persconferentie na de gewonnen bekerfinale volledig los.

Voor alle duidelijkheid, dat gebeurde op vraag van de verzamelde pers. Of Alguacil eens uit zijn rol van trainer wilde stappen en in de huid van een supporter wilde kruipen. Dat hoefde je hem duidelijk geen tweede keer te vragen.

Hij trok een Sociedad-shirt aan, nam een sjaal in beide handen en zong passioneel een supporterslied voor de camera. Het leverde schitterende beelden én een applaus van de perszaal op.

Om de vreugdeuitbarsting toch een beetje te duiden. De Spanjaard is al heel zijn leven Sociedad-supporter en speelde er in de jeugdreeksen en het eerste elftal. Ook in zijn trainersloopbaan bleef hij bij de Baskische club actief als coach van verschillende jeugdteams. Nu leidde Alguacil ‘zijn’ Sociedad naar een eerste trofee in 34 jaar.

Uitgestelde bekerfinale

Het ging overigens om de uitgestelde bekerfinale van het seizoen 2019/2020, dat door corona werd onderbroken. Real Sociedad haalde het zaterdag in de finale met 1-0 van Athletic Bilbao de grote Baskische concurrent.

TAGS  I  Real Sociedad  I  Athletic Bilbao

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023