‘Opstand in kleedkamer van Antwerp, Vercauteren staat met rug tegen de muur’

‘Opstand in kleedkamer van Antwerp, Vercauteren staat met rug tegen de muur’
Vrijdag 30 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Het gaat van kwaad naar erger bij Royal Antwerp FC. De nakende overstap van Lior Refaelov heeft diepe wonden geslagen bij de oudste club van het land. Het rommelt nu enorm op de Bosuil.

De clubleiding besliste donderdagavond dat Refaelov dit seizoen niet meer in actie zal komen. De Antwerp-top neemt het Refaelov kwalijk dat hij vlak voor aanvang van de play-offs bij een rechtstreekse concurrent als Anderlecht heeft getekend. Paul Gheysens en co voelden zich daarom genoodzaakt om in te grijpen.

Vercauteren not amused

Opvallend: als het van trainer Frank Vercauteren had afgehangen, zou Refaelov ook in de play-offs gewoon gespeeld hebben. Vercauteren zette Rafa tijdens zijn tactische trainingen van deze week tot twee keer toe in zijn basisploeg en nam de Israëli ook op in zijn wedstrijdselectie.

Minder dan 24 uur voor het duel tegen KRC Genk besloot Antwerp dus om tegen zijn eigen coach in te gaan. Vercauteren staat machteloos en kan niet anders dan Refaelov te vervangen. Een eigenaardige situatie, dat hoeven we u niet uit te leggen. Vercauteren was volgens insiders not amused door de beslissing van het bestuur.

Onbegrip in kleedkamer

Ook de spelers zijn niet te spreken over de beslissing van Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio. "De kleedkamer werd niet gehoord, spelers vielen uit de lucht", schrijft Het Laatste Nieuws. "Het onbegrip in de kleedkamer is groot, te meer omdat de knoop zo laat werd doorgehakt", voegt Het Nieuwsblad eraan toe.

Volgens insiders zou de spelersgroep van The Great Old dit niet zomaar willen laten passeren. Er dreigt dus nog een signaal van de spelers te volgen. Nog wat extra kopzorgen erbij voor Gheysens en de rest van de Antwerp-top.

Poll: Begrijp jij de beslissing van het Antwerp-bestuur?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024