Probleem voorspeld bij Club Brugge: 'Lang loopt Vanaken voor de voeten'

Probleem voorspeld bij Club Brugge: 'Lang loopt Vanaken voor de voeten'
Woensdag 05 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Het Club Brugge van voor de coronacrisis is niet meer het Club Brugge van na de coronacrisis, dat is duidelijk. Al zien sommigen nog andere redenen voor het mindere niveau van de titelfavoriet.

Met name de terugval van Hans Vanaken. Hij is al het hele seizoen zichzelf niet en de match tegen Anderlecht was daar de exponent van. "Ik heb het gevoel dat Hans Vanaken een beetje last heeft van de alomtegenwoordigheid van Noa Lang", haalt Filip Joos aan bij Sporza.

"In de zone waar Vanaken graag komt, links in de driehoek op het middenveld, komt ook Lang graag. Lang komt dan uitgezakt om vanaf daar te kunnen slingeren. Vanaken ontgoochelde mij in de moeilijke eerste helft tegen Anderlecht. Ik dacht heel de tijd: 'Hans, doe iets!"

"Drie weken geleden was zijn eerste kwartier op Anderlecht wel heel goed. Daarna niet meer. Ik denk zeker niet dat hij een volgevreten vedette is." Maar dat er iets moet veranderen, daar is Joos heilig van overtuigd.

Blind

Zijn raad: "Ik ben het volledig eens dat Vanaken nog altijd heel goed is, maar als ik trainer van Club zou zijn, zou ik zeggen: "ik geloof blind in je, maar je cijfers zijn wat lager, ik wil je eens anders kunnen uitspelen."

Poll: Is Vanaken volgens jou inderdaad minder door de aanwezigheid van Lang?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024