Vandenbempt verbaasd over Belgische topclub: "Nu zijn ze daar plots superoptimistisch"

Vandenbempt verbaasd over Belgische topclub:
Maandag 20 februari 2017 - 12:30   I  

Na het gelijkspel tegen Standard behoudt AA Gent nog een waterkansje op play-off I. Peter Vandenbempt vond het opvallend dat de stemming daar na een week helemaal is omgeslagen na het behalen van een puntje.

"Een gelijkspel voor AA Gent en ik heb vastgesteld dat ze in Gent plots superoptimistisch zijn over hun kans op Play-off I, hoewel er een week geleden toch een soort begrafenisstemming heerste in de Ghelamco Aerna na de thuisnederlaag tegen Eupen", steekt de Sporza-analist van wal. "Ik denk dat dat ook veel te maken heeft met een bewuste communicatiestrategie. Een positieve ambiance creëren om de stress weg te krijgen, want die is er natuurlijk wel om Play-off I te halen. En de mooie overwinning tegen Tottenham vorige donderdag heeft natuurlijk ook wel geholpen."

"Want Gent heeft nog een punt minder dan RC Genk, dat is de realiteit. Weliswaar met een makkelijker programma, met duels tegen Moeskroen en Waasland-Beveren en op de laatste speeldag nog een match van eventueel alles-of-niets thuis tegen KV Mechelen. Dus je bent inderdaad geneigd om te zeggen: 'Ja natuurlijk, negen op negen met die kwaliteit en keuzemogelijkheden moet evident zijn'. Maar van Eupen heeft Gent thuis toch ook verloren. En negen op negen dat betekent wel drie keer winnen in drie wedstrijden. Sinds begin december heeft AA Gent in de voorbije 11 duels welgeteld twee keer gewonnen. Toch maar even afwachten dus."

TAGS  I  peter vandenbempt  I   aa gent

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023

maandag 18 september 2023