3 Belgische trainers in beeld om Martínez op te volgen bij Rode Duivels

3 Belgische trainers in beeld om Martínez op te volgen bij Rode Duivels
Dinsdag 25 mei 2021 - 19:00   I   door Redactie

De Belgische Voetbalbond (KBVB) moet ernstig rekening houden met een vertrek van Roberto Martínez. De bondscoach is nadrukkelijk in beeld bij Tottenham Hotspur. Na afloop van het EK zou Martínez er het roer kunnen overnemen.

Volgens Sky Sports en andere Britse media is Martínez topkandidaat bij The Spurs. Tottenham zou deze week nog met de Spaanse oefenmeester rond de tafel gaan zitten. De interesse in een samenwerking is wederzijds en dus doet de Belgische Voetbalbond er goed aan om uit te kijken naar een opvolger voor Martínez.

Navraag leert ons dat de KBVB beseft dat het Martínez na het EK kwijt kan zijn. De bondscoach heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op een dag opnieuw een club wil coachen. Martínez droomt van een Engelse topclub. Nu de Tottenham-trein passeert, wil hij er maar wat graag opspringen.

3 Belgen in beeld

Bij de Belgische Voetbalbond zullen ze bij een vertrek van Martínez snel actie ondernemen. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat een Belgische trainer een vertrek van Martínez moet opvangen. Er kunnen zelfs al enkele namen op de mogelijke opvolger geplakt worden.

Philippe Clement, Michel Preud’homme en Hein Vanhaezebrouck zijn de coaches die bij een vertrek van Martínez in de picture komen te staan. Zij hebben tijdens hun trainerscarrière al bewezen wat ze in hun mars hebben. Preud’homme heeft er altijd al van gedroomd om bondscoach van België te worden en is vanaf 1 juli vrij. Een ideaal scenario? Wie weet.

(Lees verder onder de afbeelding)

Wat doet Clement?

Of Clement en Vanhaezebrouck te verleiden zijn voor de functie van bondscoach, moet nog blijken. In het geval van Clement is er onduidelijkheid. Bouwt hij iets uit op de lange termijn bij Club Brugge of kiest hij voor het buitenland? En passen de Rode Duivels überhaupt in de planning die hij voor ogen heeft? De gesprekken met Club Brugge zullen voor klaarheid zorgen.

Vanhaezebrouck is dan weer bezig aan de heropbouw van AA Gent. De West-Vlaming wil De Buffalo’s opnieuw naar de Belgische top brengen. Maar wat als hij plots bondscoach van de Rode Duivels kan worden? Kan Hein het over zijn hart krijgen om Gent dan de rug toe te keren? Ivan De Witte en Michel Louwagie krijgen koude rillingen als ze nog maar denken aan een vertrek van hun T1.

Of toch een buitenlander?

Clement, Preud’homme en Vanhaezebrouck: het zijn drie opties waar wel wat voor te zeggen valt. Al kan het ook zijn dat de Belgische Voetbalbond straks opnieuw voor een buitenlandse topcoach kiest. De samenwerking met Martínez was de voorbije jaren zó goed dat de KBVB niet langer bang is om de buitenlandse markt te verkennen.

Poll: Wie vind jij de beste opvolger voor Martínez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Tottenham  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022