Buitenspel-doelpunt Vanaken blijft voor controverse zorgen: "Stop ermee, jongen!"

Buitenspel-doelpunt Vanaken blijft voor controverse zorgen:
Maandag 16 augustus 2021 - 19:30   I   door Redactie

Dat Club Brugge zondag ruim verdiend won van Zulte Waregem zorgde niet voor discussie, de manier waarop het derde doelpunt viel wel. Dat geurde immers naar buitenspel.

Vanaken scoorde na een assist van De Ketelaere, die diep werd gestuurd door Nsoki. Op het moment dat dié pass vertrok, stond De Ketelaere duidelijk offside. En toch keurde de VAR de goal niet af.

Het Referee Department liet maandag weten dat die beslissing terecht was: "Omdat een Zulte Waregem-speler de bal bewust speelt en de bal raakt met de rechtervoet, wordt het buitenspel opgeheven."

Lukaku

"De VAR bekijkt de beelden en steunt de beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt toe te kennen. Het Professional Refereeing Department gaat hiermee akkoord." Voor velen roept de fase herinneringen op aan de goal van Lukaku op het EK tegen Rusland.

Maar op sociale media werd die uitleg weggelachen. Velen zijn het beu dat er nog maar eens een onduidelijke uitleg wordt gegeven. Bovendien voelt die regel voor sommigen ook als oneerlijk aan. Dus raden ze Frank De Bleeckere aan om te stoppen met al die uitleg.

Poll: Vind jij dit een goede regel?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024