Hein Vanhaezebrouck snapt er niets van: "Zo wordt het de nationale loterij"

Hein Vanhaezebrouck snapt er niets van:
Donderdag 13 januari 2022 - 22:30   I   door Redactie

Dit weekend start onze competitie terug op. Goed nieuws zou je denken, maar door de besmettelijke omikronvariant kunnen ploegen om uitstel vragen bij een bepaald aantal besmettelijke spelers. Zo komt dit weekend AA Gent-KV Kortrijk in gevaar.

Als onderdeel van de nieuwe richtlijnen van de Pro League moeten spelers bij het begin van de tweede seizoenshelft tweemaal getest worden. Daarnaast krijgt iedereen zo snel mogelijk zijn boosterprik. Als de speler na de booster geen symptomen vertoont, mag de speler opgesteld worden. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck snapt er helemaal niets meer van.

Bij Gent testten enkele spelers recent positief, maar ze vertonen geen symptomen en ze hebben hun boosterprik al gekregen. "In principe zouden zij dus perfect kunnen spelen. Maar ik ga ze niet het veld insturen, want ze zijn besmet én besmettelijk. Het risico bestaat dus dat ze andere spelers zouden besmetten", zei hij tijdens de persbabbel.

Gestoord

"Die gok wil ik niet wagen", aldus Vanhaezebrouck. "Ik vind het gestoord dat de Pro League zulke maatregelen uitvaardigt." Hij had liever de competitie uitgesteld gezien. "Het gaat niet meer over wie sportief het sterkst is, maar over hoeveel spelers je kan inzetten. Zo wordt de competitie de nationale loterij."

Poll: Is de maatregel te gek voor woorden?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Kortrijk

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022