Clement krijgt opeens unieke kans bij Monaco: "Dit mag hij niet laten schieten"

Clement krijgt opeens unieke kans bij Monaco:
Vrijdag 25 februari 2022 - 17:30   I   door Redactie

Philippe Clement en AS Monaco begonnen in januari met grote ambities aan hun avontuur samen, maar die hebben ze nog niet kunnen waarmaken.

Want telkens de Monegasken onder zijn leiding een stap richting top vier in de Ligue 1 konden zetten, bleven ze steken op een gelijkspel of een verlies. Het kalf is nog niet verdronken, maar het wordt er alleszins niet eenvoudiger op.

Een manier om het vertrouwen op te krikken zou de... Europa League kunnen zijn. AS Monaco had zich voor de winterstop immers geplaatst voor de achtste finales en zo krijgt Clement de gelegenheid om te doen wat hij met Club Brugge niet kon: ver doorstoten.

Een unieke gelegenheid zelfs omdat met het Portugese Braga een meer dan haalbare tegenstander uit de trommel kwam. Terwijl het evengoed Barcelona, Sevilla, Atalanta of... Red Bull Leipzig - jawel, de killer van blauw-zwart - had kunnen zijn.

Krediet

In en rond Monaco is iedereen er nu van overtuigd dat Clement deze kans moet grijpen om op zijn minst door te stoten naar de kwartfinale en misschien zelfs meer. Het zou hem alleszins meer krediet geven en steviger in het zadel brengen naar volgend seizoen toe.

Poll: Denk je dat Monaco de Europa League kan winnen?

TAGS  I  AS Monaco  I  Club Brugge  I  Braga  I  Barcelona  I  Sevilla  I   Atalanta  I  Red Bull Leipzig

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022