Hein Vanhaezebrouck en Michel Louwagie lijnrecht tegenover elkaar bij Gent

Hein Vanhaezebrouck en Michel Louwagie lijnrecht tegenover elkaar bij Gent
Woensdag 09 maart 2022 - 22:00   I   door Redactie

Dat Hein Vanhaezebrouck een uitgesproken mening heeft hoeft je niet te verbazen. Zelfs ingaan tegen zijn eigen club schrikt hem helemaal niet af.

Begin maart is AA Gent de enige Belgische ploeg die nog op drie fronten meestrijdt. De bekerfinale is binnen, de kwartfinale van de Conference League binnen handbereik en er is nog altijd kans op een stek in play-off 1. 

Maar dat is voor Algemeen manager Michel Louwagie opeens van het goede te veel. Hij zou liever de beker winnen dan doorgaan in de Conference League, maar daar is Hein Vanhaezebrouck het helemaal niet mee eens.

"Je moet geen keuzes maken", gaat de Gent-trainer in tegen zijn baas. "Er werd vorig jaar zoveel gepusht om Europees voetbal te halen. Om naar die poulefase te gaan, want het bracht allemaal extra geld op. Om als eerste te overwinteren ook, omdat dat ook extra inkomsten opbracht. Laat ons dus maar voortdoen."

Trots

En Vanhaezebrouck is niet te stoppen. "Ik zie niet in waarom we nu plotseling dingen moeten laten vallen. We zijn trots dat we als enige ploeg in België nog op drie fronten aan het strijden zijn." Om vervolgens af te sluiten met een duidelijke boodschap.

"Ik denk dat het Belgisch voetbal de extra punten voor de coëfficiënt goed kan gebruiken. Ik ga zeker niets laten vallen. Als op termijn blijkt dat wij overal naast gepakt hebben, dan is dat maar zo." Daarmee zal Louwagie het dus moeten doen.

Poll: Vind je dat Gent moet kiezen tussen beker en Conference League?

TAGS  I  AA Gent  I  PAOK Saloniki  I  Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024