Veelbesproken persconferentie bij Antwerp veroorzaakt ophef: "Het is wal-ge-lijk!"

Veelbesproken persconferentie bij Antwerp veroorzaakt ophef:
Dinsdag 22 maart 2022 - 17:00   I   door Redactie

Bakken kritiek krijgen Marc Overmars en Antwerp over zich heen. Zes weken nadat het grensoverschrijdend gedrag van de Nederlander aan het licht kwam, stelde Antwerp hem aan als sportief directeur.

Geen enkele analist of journalist die het kan begrijpen, maar vooral de Nederlandse sportjournalist Matty Verkamman heeft het er bijzonder moeilijk mee. Hij schreef een open brief naar Overmars. Die kwam terecht bij De Witte Duivel, de blog van gerennomeerd journalist François Collin.

"Ik gun na een dramatische ontsporing iedereen altijd ‘een tweede kans’, maar dat je hier - na zes weken - al voor kiest, bevestigt vooral je volledige onverschilligheid inzake je grensoverschrijdend gedrag. Ik vrees dat je werkelijk nergens spijt van hebt – je tranen zijn waarschijnlijk krokodillentranen", schreef Verkamman.

De journalist haalde ook zwaar uit naar Antwerp. "Dat je in België een land vindt waar je blijkbaar zonder noemenswaardig bezwaar gewoon weer aan de slag kunt gaan, geeft vooral aan dat jouw gebrek aan moreel fatsoen in sommige Belgische kringen kennelijk gemeengoed is", ging hij verder.

Wal-ge-lijk

"Toen je wangedrag bij Ajax bekend werd, zei je dat je dood schaamde", aldus Verkamman. "Dat moet je nu opnieuw doen. En zeker ook over de onthutsende vrijblijvendheid waarmee je je tijdens de persbijeenkomst in Antwerpen gedroeg."

"Dit is echt fout in het kwadraat!", was zijn slotpassage. "Het onderzoek in Nederland is nota bene nog niet eens afgerond. Ik kan niet anders concluderen dan dat alleen geld blijkbaar de enige drijfveer in je leven is. Het is wal-ge-lijk!"

Poll: Maakt Antwerp een grote fout met de aanstelling van Marc Overmars?

TAGS  I  Antwerp  I  Ajax

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024