Club, Antwerp én Anderlecht mogelijk zwaar in de problemen na winst Gent

Club, Antwerp én Anderlecht mogelijk zwaar in de problemen na winst Gent
Maandag 18 april 2022 - 21:00   I   door Redactie

Het waren niet enkel de supporters van Anderlecht die hoopten op bekerwinst van hun favoriete ploeg, ook die van Antwerp en zelfs die van Club Brugge.

Want de zege van AA Gent zou wel eens heel nare gevolgen kunnen hebben voor de deelnemers aan play-off 1. In dat opzicht dat zelfs als ze derde eindigen, ze nog naast een Europees ticket kunnen grijpen. Dat geldt voor Club Brugge, Antwerp en Anderlecht, maar niet voor Union.

Die laatste is als winnaar van de reguliere competitie immers al verzekerd van Europees voetbal. Maar als Union een terugval zou kennen en vierde zou eindigen, gecombineerd met het feit dat AA Gent play-off 2 niét wint, kan het nummer drie naast Europees voetbal pakken.

Dat heeft alles te maken met het feit dat er voor het laatste Europese ticket normaal barragematchen plaatsvinden tussen het nummer vier uit play-off 1 en de winnaar van play-off 2. Maar als die nummer vier Union is, gaan die matchen niet door.

Fout

En zou de winnaar van play-off 2 zomaar Europees voetbal in de schoot geworpen krijgen. Terwijl nummer drie van play-off 1 met lege handen achter blijft. Een systeemfout in het reglement van de voetbalbond, maar daarom niet minder pijnlijk.

Poll: Wie denk je dat er als nummer drie gaat eindigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022