Imke Courtois razend na gelekte geheime informatie: "Dát vind ik wraakroepend"

Imke Courtois razend na gelekte geheime informatie:
Vrijdag 12 augustus 2022 - 14:00   I   door Redactie

Geheimen zijn goed zolang ze geheim zijn, maar eens ze in het openbaar komen, kunnen ze voor heel wat heisa zorgen.

Zoals recent met het gelekte 'geheime' lijstje van VRT-grootverdieners. Daar stond Imke Courtois niét tussen. "Daar had ik mezelf ook niet meteen in verwacht", gaat de analiste in HUMO dieper op het onderwerp in."

Al maakt ze zich ook niet druk over die grote bedragen. "Ik bekijk het met dezelfde pragmatische blik als de discussie over de voetballerslonen: zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. En je kunt iemand toch niet verwijten dat-ie aanvaardt wat een werkgever hem aanbiedt?"

"Ik kijk nooit naar boven, naar wie meer verdient", voegt ze eraan toe. Dat betekent dat ze ook niet jaloers is op wie een stuk meer op zijn loonbriefje krijgt dan haar. Maar omgekeerd heeft ze er het wel een stuk moeilijker mee.

Wroeten en zuchten

"Het stoort me dat er in deze wereld mensen zijn die niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien dan dat er mensen zijn die gevoelig meer verdienen dan ik", stelt ze. "Dat de plaats waar je wieg staat nog altijd kan bepalen dat je een leven van wroeten en zuchten moet leiden: dát vind ik wraakroepend."

Poll: Vind je dat Imke gelijk heeft?

TAGS  I  VRT  I  Sporza  I  Red Flames

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023