"Club Brugge? Het zou echt ridicuul zijn om dat op dit moment nu al te doen"

Vrijdag 14 oktober 2022 - 15:30   I   door Redactie

Club Brugge is dézer dagen het gespreksonderwerp in het Belgische voetbal. In de Champions League toch, in de Jupiler Pro League iets minder.

En dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat blauw-zwart pas derde staat, met acht punten en zes punten achterstand op respectievelijk Antwerp (30 punten) en KRC Genk (28 punten). Het Nieuwsblad ploos de statistieken uit en kwam tot een voor Club Brugge zorgwekkende vaststelling.

Namelijk dat een ploeg met 28 punten na 11 speeldagen sinds de invoering van de play-offs altijd de titel pakte. Genoeg voor de krant om te concluderen dat in een play-off met slechts vier teams en maximaal 18 punten te verdienen zowel Antwerp als Genk met deze gemiddelden op weg zijn naar de titel.

Toch wordt er nog één slag om de arm gehouden en dat is wel een heel serieuze: "Als Antwerp en KRC Genk het blijven volhouden natuurlijk, want het zou ridicuul zijn om Club Brugge met zijn sterke spelerskern nu al af te schrijven." Dat werd in de Champions League inderdaad al meermaals bewezen.

Poll: Zou jij Club Brugge nu al afschrijven?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024