Dat belooft vuurwerk: Carl Hoefkens praat mond voorbij over Noa Lang bij Club

Dat belooft vuurwerk: Carl Hoefkens praat mond voorbij over Noa Lang bij Club
Dinsdag 18 oktober 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het zou bij Club Brugge eigenlijk alleen maar over de Champions League-kwalificatie en de zege op Anderlecht mogen gaan, maar er is ook de affaire Noa Lang.

De Nederlander zat tegen paars-wit niet eens in de kern en daarmee wilde Carl Hoefkens een duidelijk signaal sturen. Of die is aangekomen is niet geheel duidelijk, maar de trainer haalde Lang voor de match tegen STVV woensdag wel opnieuw in de kern.

"Of Noa begrip toonde? Dat was niet gemakkelijk, neen", aldus Hoefkens op de persconferentie. "Met zijn status is het niet eenvoudig in dit grotere geheel. Of we bij Club Brugge nog de beste Noa Lang terug zien? Dat kan absoluut, ja."

Maar het zal alleszins niet vanaf de aftrap zijn dat hij dat woensdag zal kunnen tonen. "Ik heb altijd gezegd dat zijn niet-selectie tegen Anderlecht geen beslissing was met invloed op de nabije toekomst. En als hij mag invallen, is het aan hem om zich te tonen. Daar kijk ik ongelofelijk naar uit."

Geduld

Straf... áls hij mag invallen. Daarmee praatte Hoefkens dus zijn mond voorbij. Zover is het gekomen, dat de bijna-Gouden Schoen niet eens meer zeker is dat hij speelminuten zal krijgen. Zelfs met een overvol speelschema. Zelfs tegen een ploeg als - met alle respect - STVV. Dat belooft.

"Ik begrijp dat Noa bepaalde dingen in vraag stelt", besloot Hoefkens. "Zeker met het oog op het WK met Oranje. Maar soms heb je geduld nodig, zoals andere jongens in het verleden ook nodig hadden." Toch maar afwachten hoe Lang op deze situatie zal reageren.

Poll: Vind je dat Hoefkens gelijk heeft Lang zo te behandelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  STVV

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024