Courtois en Hazard zijn duidelijk over Duivelse problemen met Vertonghen en De Bruyne

Courtois en Hazard zijn duidelijk over Duivelse problemen met Vertonghen en De Bruyne
Dinsdag 29 november 2022 - 14:00   I   door Redactie

Na de nederlaag tegen Marokko gingen er enkele wilde verhalen vanuit de kleedkamer van de Duivels de ronde. Zo zou er onder meer een voorval geweest zijn waar Vertonghen de confrontatie opzocht met Hazard en De Bruyne.

Dinsdagmiddag stonden Eden Hazard en Thibaut Courtois de pers te woord. Normaal zouden Theate en Carrasco dat doen, maar door de verhalen die rondgaan werd er geopteerd om meer ervaren spelers te sturen. Op de persconferentie ging het onder andere over de zogezegde ‘gespannen sfeer’ in de groep.

“Ik denk niet dat we problemen in het team hebben. De verhalen die worden gecreëerd zijn om slechte sfeer te veroorzaken binnen de groep”, vertelt Courtois daarover. “Het probleem is dat er te veel leugens zijn. En met sociale media gaat dat van het ene naar het andere. En zo werd een verhaal verteld dat niet bestond.”

Over wat er na de match gebeurde in de kleedkamer horen we van beiden hetzelfde verhaal: “Enkel Martinez heeft gesproken.” Hazard voegt daaraan toe dat er geen ruzie was tussen hem en Vertonghen: “We hebben niet gevochten. Dat zou ik ook niet doen, want Jan is groter dan ik (lacht).”

De Bruyne

Kevin De Bruyne kwam de laatste dagen onder meer in opspraak omdat hij tijdens een interview met The Guardian gezegd zou hebben dat de Duivels geen kans meer maken om wereldkampioen te worden. Hazard verklaart nader: “Ik heb gesproken met Kevin De Bruyne. Hij gelooft er nog altijd in!”

“Hij is de eerste die nog geloof heeft in de groep, anders zou hij hier niet zijn”, gaat de kapitein van de Duivels verder. “Hij heeft gewoon gezegd dat we ouder zijn dan vier jaar geleden. En dat is ook zo”, is de conclusie van Hazard. “Leeftijd speelt geen rol. Kijk naar Real: Modric, Benzema… ”, voegde Courtois daar nog aan toe.

Poll: Zal Kevin De Bruyne op dit WK een doelpunt maken/een assist geven?

TAGS  I  Rode Duivels

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023