‘Dít is de ideale opvolger voor gestopte Alderweireld bij de Rode Duivels’

‘Dít is de ideale opvolger voor gestopte Alderweireld bij de Rode Duivels’
Maandag 06 maart 2023 - 18:30   I   door Redactie

Toby Alderweireld kondigde maandag zijn afscheid bij de Rode Duivels aan. Hij verzamelde in totaal 127 caps bij de nationale ploeg.

Bij Sjotcast, de podcast van Het Nieuwsblad, keken ze vooruit naar wie zijn plaats moet overnemen: “Hij was nu opgeschoven naar het centrum van de verdediging. Vertonghen doet nog mee, maar dat loopt toch ook op zijn einde.”

“We zullen nu toch een nieuwe patron voor de defensie moeten vinden. Een jonge gast… Aan wie denken we dan? Wout Faes?”, laat één van de gasten zich uit. “Ja, dat zou de meest natuurlijke selectie zijn.”

“Althans, als de Duivels met een driemansdefensie blijven spelen. Faes heeft ervaring en is het gewoon om in het centrum te spelen”, klinkt het in de podcast. Maar er zijn natuurlijk nog mogelijkheden.

Concurrentie

Anderlecht-speler Zeno Debast bijvoorbeeld: “Maar Debast gaat beter tot zijn recht komen aan de rechterkant van de defensie. Zodat hij soms kan oprukken.”

“De voetballende kwaliteiten van Theate zijn dan weer niet goed genoeg om patron te worden en Vertonghen gaat het niet meer doen… Denk ik”, pleiten ze in het voordeel van Faes.

Poll: Wie moet de nieuwe 'patron' in de defensie van de Duivels worden?

TAGS  I  Antwerp  I  Rode Duivels  I  Leicester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024