Club-fans krijgen plots nieuws over comeback Leko: “Wist dat ik zou terugkeren”

Club-fans krijgen plots nieuws over comeback Leko: “Wist dat ik zou terugkeren”
Donderdag 06 april 2023 - 16:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge zijn ze zich al volop aan het bezighouden met een opvolger te zoeken voor Rik De Mil. Het blauw-zwarte bestuur lijkt namelijk niet van plan om hem ook volgend seizoen als hoofdtrainer aan te houden.

Eén van de trainers die eerder al naar voren geschoven werd om De Mil op te volgen, is Ivan Leko. De Kroaat was sinds januari 2021 aan de slag in China, maar daar werd hij in december aan de kant geschoven. Bij De Gazet van Antwerpen konden ze hem strikken voor een interview. Daar had hij het onder meer over Club Brugge.

“Ik zal nooit vergeten dat ze mij de kans hebben gegeven om hoofdtrainer te worden zonder dat ik op dat moment een noemenswaardig cv kon voorleggen. Ik heb veel aan Club te danken. Als speler, als trainer en als mens”, aldus Leko. Hij won in 2018 de titel met Club en werd verkozen tot ’Trainer van het Jaar’. Hij leek voor heel wat mensen de geknipte man om De Mil (of zelfs Hoefkens) op te volgen.

Een comeback zit er weliswaar nog niet meteen in. Leko is sinds enkele maanden immers aan de slag in Kroatië, bij Hajduk Split: “Hajduk is voor het leven, ik wist dat ik hier ooit zou terugkeren!” Split is zijn geboortestad en de ploeg die hij in 2005 verliet om bij Club te komen spelen. Leko wordt normaal dus niét de opvolger van De Mil.

Poll: Moet het bestuur De Mil ook volgende seizoen aanhouden als T1?

TAGS  I  Club Brugge  I  Hajduk Split

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024