Coucke krijgt ferme waarschuwing uit onverwachte hoek: “Het zal gebeuren”

Coucke krijgt ferme waarschuwing uit onverwachte hoek: “Het zal gebeuren”
Zondag 14 mei 2023 - 12:00   I   door Redactie

RWDM wist zich zondag te verzekeren van de promotie naar de Jupiler Pro League. Ze worden zo de derde Brusselse club in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal.

De ploeg uit Molenbeek wil geen nieuwe middenmoter worden in de eerste klasse. De steenrijke Amerikaan John Textor - de eigenaar van RWDM - heeft grootse plannen, dat onthulde hij bij Het Laatste Nieuws zelf na de match: “Het eerste doel is om volgend seizoen niet te degraderen.”

“Maar we willen binnen twee à drie jaar vooral rivaliseren met de clubs die Europees voetbal spelen”, aldus de eigenaar van ook Lyon, Crystal Palace en het Braziliaanse Botafogo. Toen de interviewer hem de voorlegde dat Anderlecht de recordkampioen is reageerde hij opvallend.

“Who? Anderlecht… Je ne parle pas français”, stak hij al lachtend de draak met paars-wit. “Nu gaan we achter Anderlecht aan! Waarom ook niet… ? Misschien dat het niet volgend seizoen zal gebeuren, maar het zal gebeuren”, sluit de voorzitter af. Marc Coucke is alvast gewaarschuwd. 

Poll: Welke Brusselse club zal volgend seizoen het laagste eindigen?

TAGS  I  Anderlecht  I  RWDM

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024