Eupen wint verdiend de uitermate belangrijke wedstrijd tegen STVV

Zaterdag 05 november 2016 - 21:58   I   door Redactie

Eupen heeft de belangrijke wedstrijd tegen Sint-Truiden gewonnen onderin. De thuisploeg haalde het met 4-2 van STVV. Voor Sint-Truiden is dit een heel zure appel.

STVV klom in de zeventiende minuut op voorsprong. Na geklungel bij de defensie van Eupen kon Kévin Koubemba scoren. Aan de rust leidde STVV, maar toen al was duidelijk dat Sint-Truiden nog lang niet klaar was met Eupen. Kort na de rust stelde Eupen gelijk. Sylla werd de diepte in gestuurd en versloeg doelman Dutoit.

Voor Eupen was dat het sein erop en erover. Jean-Thierry Lazare zorgde met een heerlijke afstandsknal voor de 2-1. Niet veel later was het opnieuw Sylla die voor de derde thuistreffer zorgde. Met een geweldige streep was Dutoit opnieuw kansloos. Ook daarna dicteerde Eupen de wet. Toch maakte Boli het op het einde nog spannend, maar verder kwam STVV niet. Onyekuru maakte er zelfs nog 4-2 van. Scheidsrechter Dierick moest zich in de slotfase nog laten vervangen met een blessure.

Eupen - Sint-Truiden 4-2
17' Koubemba 0-1, 51' Sylla 1-1, 57' Lazare 2-1, 62' Sylla 3-1, 84' Boli 3-2, 90+5' Onyekuru 4-2