Droevig nieuws over Kevin De Bruyne: "Het is voorbij voor hem"

Droevig nieuws over Kevin De Bruyne:
Dinsdag 31 oktober 2023 - 07:00   I   door Redactie

De Franse analist en komiek Julien Cazarre vindt dat Kevin De Bruyne de Gouden Bal ook verdiende. De Ballon d'Or werd gewonnen door Lionel Messi. "De Bruyne verdient het net zo goed als Modric," zegt Cazarre bij Sudpresse, verwijzend naar de Kroatische middenvelder die de onderscheiding in 2018 ontving na een indrukwekkend WK en Champions League-seizoen.

De Bruyne behaalde dit jaar ook de Champions League-titel met Manchester City, maar de weg naar de prestigieuze individuele prijs is moeilijk. Cazarre wijst op twee belangrijke hindernissen: "Ten eerste is Manchester City een team met een sterk collectief, wat betekent dat andere teamgenoten stemmen van De Bruyne kunnen afsnoepen." Ten tweede werd De Bruyne's bijdrage in de finale beperkt door een blessure.

Gezien zijn leeftijd van 32 en recente hamstringblessure, die hem waarschijnlijk tot 2024 aan de zijlijn zal houden, lijkt de kans op een Gouden Bal voor De Bruyne te vervagen. "Tenzij België volgend jaar op het EK super zou spelen, denk ik dat zijn kans gepasseerd is", klinkt het.

Poll: Denk jij dat De Bruyne nog kans maakt op een Ballon d'Or?

TAGS  I  Kevin De Bruyne

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024