Na zware kritiek op Vanhaezebrouck: 'Gift Orban vertrekt bij AA Gent'

Na zware kritiek op Vanhaezebrouck: 'Gift Orban vertrekt bij AA Gent'
Woensdag 08 november 2023 - 08:00   I   door Redactie

Bij AA Gent maakt eigenaar Sam Baro zich ondanks een verlies van 19 miljoen euro geen zorgen over de financiële gezondheid van de club. Hij benadrukt dat dit verlies een momentopname is, beïnvloed door bewuste keuzes op de transfermarkt. Gent koos er opnieuw voor haar waardevolle spelers niet te verkopen, wat de rode cijfers verklaart.

Baro, die na zijn overname de club van een kapitaalsinjectie voorzag, is zich bewust van de noodzaak de financiën te verbeteren. Hij sluit transfers in januari niet uit, maar benadrukt dat deze de sportieve prestaties niet mogen schaden, aldus Het Nieuwsblad.

De aandacht gaat uit naar spelers zoals Gift Orban, die na verlies van zijn basisplek openstaat voor een transfer. Hoewel Orban gewaardeerd wordt op 20 miljoen, is het onwaarschijnlijk dat hij de eerder door Michel Louwagie voorgestelde 30 miljoen zal opbrengen. Gent bereidt zich voor op potentiële verkoop van Orban voor 30 juni, met het doel de boekhouding weer in het zwart te krijgen.

Orban had afgelopen weekend nog kritiek geuit op trainer Hein Vanhaezebrouck, omdat hij op de bank verzeild was geraakt. Hij lijkt dus aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij de Buffalo's.

Poll: Vind jij een vertrek van Orban een groot verlies?

TAGS  I  AA Gent  I  Gift Orban

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024