Geen twijfel meer mogelijk: 'Anderlecht-Genk moet herspeeld worden'

Geen twijfel meer mogelijk: 'Anderlecht-Genk moet herspeeld worden'
Zondag 24 december 2023 - 21:00   I   door Redactie

Bij de lezers van Voetbal24 bestaat er geen twijfel meer over. Zij vinden dat de wedstrijd tussen Anderlecht en Racing Genk herspeeld moet worden.

Meer dan 60 procent van onze lezers vindt dat deze wedstrijd moet herspeeld worden. Daar lijkt het ook op af te stevenen.

Genk vindt na de 2-1-nederlaag bij Anderlecht ook dat de match opnieuw gespeeld moet worden. Er zijn bovendien al voorbeelden waarop de Limburgers zich kunnen op baseren.

Recentelijk heeft Club Brugge, na hun wedstrijd tegen KV Mechelen, een oproep gedaan voor het herspelen van de match, voornamelijk als een symbolisch gebaar.

De aandacht richt zich op de beslissingen van de VAR (Video Assistant Referee), met name in de wedstrijd tussen Genk en Anderlecht.

Er bestaat onduidelijkheid over wat VAR Jan Boterberg precies aan scheidsrechter Nathan Verboomen heeft gecommuniceerd. Indien er sprake is van een menselijke fout van de videoref of verkeerde toepassing van spelregels, kan dit aangevochten worden.

Er zijn zelfs internationale precedenten die het herspelen van wedstrijden vanwege technische fouten rechtvaardigen.

Een voorbeeld is een WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oezbekistan en Bahrein in 2005 en een EK-kwalificatiewedstrijd tussen de U19-vrouwenteams van Engeland en Noorwegen, die acht jaar geleden plaatsvond.

Poll: Denk jij dat Anderlecht opnieuw zou winnen als de wedstrijd herspeeld wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024