'Dit is Anderlecht écht van plan met Alexis Saelemaekers'

'Dit is Anderlecht écht van plan met Alexis Saelemaekers'
Zaterdag 09 juni 2018 - 09:40   I  

Voorzitter Marc Coucke heeft al een paar keer aangegeven de jeugd zéér belangrijk te vinden en ook nu kwam de flamboyante preses met een boodschap. “In youth we trust!!!”, liet Coucke via zijn officiële twitterkanaal weten. “Nieuws via Anderlecht binnen enkele minuten.” Was Coucke mysterieus. Nu komt Anderlecht met het nieuws dat Saelemaekers een nieuw contract heeft getekend voor vier seizoenen.

De jeugd krijgt dus eigen kansen van Marc Coucke, maar is Alexis Saelemaekers wel al klaar om volgend seizoen te schitteren in het Astridpark? Anderlecht heeft een gouden generatie in handen, maar zal na het mindere seizoen toch wel wat zekerheden moeten binnenhalen.

Vorig seizoen bracht Hein Vanhaezebrouck enkele jonge spelers veeleer uit noodzaak, maar dat mag volgend seizoen niet de bedoeling zijn. Heel wat jonge talenten zoals Sambi Lokonga en Amuzu zullen dus meer moeite hebben om volgend seizoen nog speelkansen te krijgen. Dat geldt overigens ook voor Saelemaekers, die ondanks zijn contractverlenging misschien wel uitgeleend zal worden. Dat lijkt voorlopig ook de beste stap in zijn nog prille carrière.

Poll: Moet Saelemaekers uitgeleend worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Saelemaekers

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024