Monsterschorsing dreigt voor Wesley: 'Meer dan 8 wedstrijden'

Monsterschorsing dreigt voor Wesley: 'Meer dan 8 wedstrijden'
Dinsdag 07 augustus 2018 - 07:00   I   door Redactie

Volgens Het Nieuwsblad zou de schorsing voor Wesley Moraes wel eens heel zwaar kunnen worden. Er wordt zelfs gesproken over een schorsing van meer dan acht wedstrijden. De Braziliaan wordt beschouwd als een recidivist en daar tilt men bij de Geschillencommissie heel zwaar aan.

"Voor een elleboogstoot riskeert een profvoetballer in België een schorsing van twee tot en met acht speeldagen. Maar in geval van recidive kan er een zwaardere sanctie worden opgelegd", aldus Het Nieuwsblad. "Net omdat Wesley niet aan zijn proefstuk toe is, vorderde het bondsparket geen minnelijke schikking. Wat wijst op een langdurige schorsing."

In mei 2017 sloeg Wesley toenmalig AA Gent-verdediger Mitrovic op het achterhoofd en in oktober 2016 deelde hij Anderlecht-verdediger Kara een slag in het gezicht uit. Daar houdt de Geschillencommissie rekening mee. Het valt op dat er dit seizoen zwaardere schorsingen worden uitgedeeld. Zo kreeg Mehdi Carcela gisteren bijvoorbeeld een schorsingvoorstel van drie wedstrijden.

Poll: Verdient Wesley een schorsing van meer dan 8 matchen?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024