Rebel bij Anderlecht: "Doe niet alles wat de coach vraagt"

Rebel bij Anderlecht:
Zaterdag 11 augustus 2018 - 14:30   I  

Hein Vanhaezebrouck weet wat hij wil en spelers die onder hem voetballen weten perfect wat ze moeten doen. Niet iedereen is weggelegd voor zijn systeem, maar als de mayonaise plakt dan is het heerlijk om naar te kijken. Dat weten ze in Gent maar al te goed.

Anderlecht haalde met Knowledge Musona een frivole voetballer in huis. Iemand waar het alles kan zijn, maar evengoed ook niks. Hoe meer vrijheid hij krijgt hoe beter, al is dat in het systeem van Vanhaezebrouck niet zo gemakkelijk. Musona beseft dat maar al te goed, al zal dat creatieve en onverwachte toch eigen blijven aan zijn speelstijl.

“Je moet niet altijd alles doen wat de coach vraagt. Soms moet je zelf nadenken. Al moet ik wel een beter evenwicht vinden tussen opdrachten uitvoeren en mijn intuïtie volgen. Op dit moment focus ik op alles wat de coach vraagt. Op de bank analyseer ik het spel en op het moment dat zijn looplijnen voor mij automatismen zijn geworden, zal ik me af en toe permitteren om weer een beetje te freewheelen.” Dat vertelde Musona in Het Nieuwsblad.

 

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024