Straffe onthulling over toptransfer van Thibaut Courtois

Straffe onthulling over toptransfer van Thibaut Courtois
Maandag 10 september 2018 - 16:16   I  

Thibaut Courtois (26) realiseerde eerder deze zomer zijn absolute droomtransfer. De doelman van de Rode Duivels ruilde Chelsea in voor een avontuur bij Real Madrid. Enkele weken na de transfer doet het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) nu een straffe onthulling over de deal.

Het CIES berekende het verschil tussen de betaalde prijs voor een speler en diens effectieve marktwaarde. Het kwam tot de constatatie dat Real Madrid echt wel een koopje deed door Courtois aan te trekken.

De Koninklijke betaalde in totaal 40 miljoen euro, terwijl de marktwaarde van de Belgische goalie op dat moment 62,6 miljoen bedroeg. Real haalde Courtois dus voor maar liefst 22,6 miljoen onder zijn marktwaarde in huis. Geen enkele club deed deze zomer beter.

Laatste contractjaar

Dat Real Madrid erin slaagde om Courtois voor 40 miljoen op te pikken, had alles te maken met de contractsituatie van de Belg. Courtois ging dit seizoen zijn laatste contractjaar in en had aan Chelsea al laten weten dat hij andere oorden wilde opzoeken. En zo kon Real van de situatie profiteren.

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024