Vandenbempt waarschuwt de Rode Duivels voor dit probleem

Vandenbempt waarschuwt de Rode Duivels voor dit probleem
Dinsdag 12 juni 2018 - 12:45   I  

De Rode Duivels lijken helemaal klaar voor het wereldkampioenschap in Rusland. De manschappen van Roberto Martinez wonnen gisteren de laatste oefeninterland met 4-1 van Costa Rica en brachten met momenten mooi voetbal op de mat. Ook analist Peter Vandenbempt zag dat het goed was, maar komt toch met een waarschuwing voor de Belgen.

"Het gevaar dat in zo'n wedstrijd schuilt, is dat de verwachtingen nu hoger worden. Costa Rica was een zeer middelmatige ploeg gisteren. Het was de revelatie van 4 jaar geleden op het WK. In een groep met Uruguay, Italië en Engeland werden ze groepswinnaar”, vertelt Vandenbempt tegenover Sporza.

“Dat was boven alle verwachtingen. Ze raakten tot in de kwartfinales en sneuvelden pas na penalty’s tegen Nederland. Maar dit is niet meer dezelfde ploeg. Het zijn wel nog dezelfde spelers, maar het niveau ligt een stuk lager. Ze hebben 6 van hun laatste 8 matchen verloren. Ze verloren in hun kwalificatiecampagne zelfs tegen Panama", aldus de analist.

Portugal

Vandenbempt waarschuwt de Rode Duivels dus voor de hoge verwachtingen na die sterke prestatie tegen Costa Rica. Tegen Portugal ging het nog een pak minder. "Je moet ook kijken in de voorbereiding naar die wedstrijd tegen Portugal. Dat is echt wel een tegenstander van niveau, zelfs zonder Ronaldo dan nog, en dat was toch een stuk minder. Dat was weliswaar nog aan het begin van de voorbereiding. Toen hadden de spelers nog zware benen van de zware training."

Poll: Heeft Vandenbempt hier gelijk?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024