Yves Vanderhaeghe reageert op ontslag: "Dat weet ik"

Yves Vanderhaeghe reageert op ontslag:
Vrijdag 11 mei 2018 - 18:30   I  

Yves Vanderhaeghe heeft AA Gent na een moeilijk seizoensbegin en het vertrek van Vanhaezebrouck toch naar play-off 1 weten te loodsen. Daar liep het wel mis, waardoor Gent nu nog vol aan de bak moet om een Europees ticket te halen.

Het grootste slachtoffer van die malaise werd trouwens Bernd Thijs, die ontslagen werd omdat hij de "positieve werking van de club zou verhinderen". Niet Vanderhaeghe, maar dus wel Bernd Thijs moest boeten voor de slechte resulaten.

Al beseft ook Yves Vanderhaeghe dat er naar hem wordt gekeken momenteel. Na twee speeldagen play-off 1 schreeuwde iedereen nog om een contractverlenging van de coach van Gent, nu moet hij zichzelf en zijn positie verdedigen.

"Er wordt naar mij gekeken"

Dat beseft Vanderhaeghe ook en dat vindt hij niet meer dan logisch. Zo vertelde hij volgens HLN vandaag op zijn persconferentie. “Tegenwoordig is het logisch dat iedereen naar de trainer kijkt als het wat minder is”, zegt hij. “Ik weet hoe het in mekaar zit. Een trainer is altijd al gezond gespannen voor een match, omdat hij wil winnen. Naarmate de resultaten uitblijven, weet je dat die spanning altijd maar groter wordt. De verwachtingen van deze club zijn om Europees te spelen, dan weet je dat de trainer vernoemd wordt als het wat tegenvalt.”

Poll: Moet Vanderhaeghe vrezen voor zijn job?

TAGS  I  AA Gent  I  Vanderhaeghe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024